fgu

Basisforløb

Er du i tvivl, om FGU er noget for dig? Er du usikker på, hvad du synes, der er spændende?

Hvis ikke du ved, hvilket spor du skal vælge, kan du begynde på et basisforløb. På basisforløbet får du en chance for at snuse til de tre spor. Du kan begynde på basisforløbet, når det passer dig. Det skal du aftale med din vejleder i din kommune.

Der er løbende optag på FGU-basisforløb. Det betyder, at du kan begynde, når du er klar. Du behøver ikke vente til fx sommer eller jul. Når du er igennem basisforløbet, begynder du på det spor, du har valgt. Det kan også være, at du er klar til at gå videre til ungdomsuddannelse eller gå direkte ud og få et job.

Med andre ord er FGU et fleksibelt tilbud. FGU kan løbende justeres, jo mere afklaret du bliver omkring dine ønsker eller interesser.

NB

Basisforløbet kommer her i opstarten til at vare kortere eller længere, alt efter hvilke interesser du har. Er der plads på værksteder eller hold du ønsker, kommer du hurtigere videre. På Basisholdet er der også afsøgning, så du kan afprøve forskellige værksteder, inden du beslutter dig for, hvordan din FGU skal tilrettelægges. Når du er på Basisholdet kan du altid tale med din lærer eller skolens vejleder.